top of page

Köln için Tasarlanan En İhtişamlı Düğün Salonu Projesi / VİTRİN 2016


Köln de 1600m2 alan oturumlu tek katlı bina için tasarlanan dügün salonu projesi, Bölge'nin en büyük ve en ihtisamlı dugun salonu olma ozellıgını taşıması amaçlı hazırlanmıştır. Proje tasarım süresince, mekan ismi olarak seçilen ''VİTRİN'' adına uygun, adını yansıtacak ve yakısacak bir konsept olusturularak adına uygun ve akıllarda iz bırakacak bir proje tasarlandı.


Vitrin ; Giris, Kulisler, Salon, Tuvaletler, Ofisler, Teknik odalar, Mescid vb.. gibi içinde birçok bölümü barındırın toplu sosyal mekan projesidir.


Projede Giris bölümünde, Yuvarlak bir banko insanları karsılarken aynı zamanda bu banko bar ve vestiyer amaçlı kullanım için tasarlanmıstır. Giriste farklı aydınlatmalar arasında duvarlarda ve tavanlarda gizli çizgi ısık kullanılarak devasa cephe pencerelerinden dısardan gözlemlendigınde ısıl ısıl, vitrin temasına ve konseptine uygun olarak, mekanın çevre genelinde dikkatleri üzerine toplaması amaçlanlanmıstır. Yine giriste konukların bekleme alanı icin tasarlanmıs v seklindeki içten ledli bistro masalar ile mekan adını yansıtılmıs, zemininde ise mermer üzeri waterjet uygulaması projede gösterilmistir.


Projenin tüm görsellerini, PROJELER sayfasında SOSYAL MEKANLAR bölümünü tıklarak görebilirsiniz....



Proje'nin Salon bölümünde çatı örtüsünün V gelmesi ve tavan yüksekligi avantaja çevrilerek tavan dekorunda modern tül süslemeleri ve klasik avizeler ile daha sık, daha zengin bir görünüm elde edilmeye çalısılarak ekletik tarz projeye yansıtılmaya çalısıldı. Krem, pastel tonlarda tasarlanması istenilen mekanda, açık tonlar kullanılarak, uzun koridorlara sahip salonun tavanlarından, pastel tonlarda sümbüller kullanılarak, ayrı bir hareketlilik saglanarak, mekanın enerjisi yükseltilirken aynı zamanda vitrin temasında bölümler olusturuldu.


Mekanın tuvaletleride, mekanla bir bütün olarak düşünülerek giriş ve salondaki şıklık aynı sekilde tuvalet ve kulislerinede yansıtıldı...


2016 yılında 2-3 ay sürecinde projesi tamamlanan mekan, uygulamaya başlanmadan bölgenin kontrol kurumları tarafından zorunlu olarak birtakım değişikliklere gidilmesi sağlanmıştır. Mecburi olarak kapasitesi düşürülmesi sağlanan mekanda, salon biraz daha küçültülerek, kişi sayısı düşürülmüş, başka bölümler eklenmiş, binanın mevcut giriş yeri değiştirilmiştir. Konsept olarak aynı konsept uygulanmaya çalışılmıştır. 2017 yılı içinde tamamlanması beklenen meakanın görselleri uygulaması biter bitmez sitemize eklenecektir.


Son Mesajlar
Arsiv
Etiketlere Göre Arama
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page